STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2005-05-26

Jag har fått färgkarta från Finland!!(www.vuorelma.net) Den kom fort och jag har nu använt några dagar till att fundera ut en färgkombination på 1 par vantar och de restgarnssockor jag antar det blir!(Kollar ni noga så ser ni 3 små ynka trådar:röd-oblekt-grå) Kom på att jag var tvungen att beställa "Latvian Mittens" för att få till det ordentligt. Så nu ligger det en order hos www.amazon.com på denna bok!! Satakieli har 330m/100g och jag har inte hittat någon jämförbar kvalitet i Sverige. Flera av de amerikanska böckerna; "FolkSocks", "Folk Mittens", " Knitting in Estonia", Knitting Marvelous Mittens" och "Latvian mittens" har Satakieli som rekommendation, så det skall bli kul att testa. Fast gör man sånt på sommaren??????Vanliga människor skulle nog inte det..... Posted by Hello

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vill man vara vanlig då? Vantar är väl perfekt att sticka på sommaren, inget stort som ligger och värmer i knäet...
Det ska bli spännande att höra vad du tycker. Ska troligen till Finland i sommar...
Mönstret på babykoftan finns på nätet (Garnstudio), jag har länkat direkt till mönstret i min färdigt-lista.
/Liisa
http://hem.bredband.net/liibyb/stick/blog.html

Ingrid på Västkusten sa...

Fundering - hur är det med Bergå-garnerna då? Apropos jämförbara kvaliteer.....bara en fundering, jag vet inte säkert :-)

Froding sa...

Hej!
Bergå-garnerna har jag inte kollat. Jag trodde inte att de fanns längre(i alla fall inte i Karlstad)Jag har hört att Satakieli inte skall ha så bra kvalitet, men jag vet inte på vilket sätt. Någon som vet??

Anonym sa...

Hifa 2 ca 315 m per 100g - men inte särskilt svenskt...
Britt

Froding sa...

Hej Britt!
Ja, man inte skall man gå över ån efter vatten, och jag som har så mycket HIFA2!! Fast frågan är hur slitstarkt Hifa2 är till sockor?? Vantar är nog OK. Mitt krav på svenskt garn sträcker sig till ÅTKOMLIGT i Sverige...Skall bli kul att jämföra Sitakieli med HIFA2, för jag älskar HIFA2...

Anonym sa...

Hifa 2 är inte så bra till sockor... Men då kan man kanske använda Hifa Sokkegarn... Nu vet jag faktiskt inte vad Satakieli innehåller, men om det bara är ull är nog inte det så slitstarkt heller..
Britt

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers