STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2005-05-14

Trevlig Pingst på Er!! Här skiner solen och värmer så det står härliga till. Detta enbart för att jag inte skall kunna ha min ERIN på mig....Hade jag gjort en bikini hade det regnat... Några saker måste berättas: *Min Birch är klar. I HIFA Kamgarn tynt blått st. 5.0 och den blev så bra. Modellen och garnet är i en symbios av sällan skådat slag. Bild kommer när tid finnes( söndag..) * Jag har börjat på en ny Hockey-stickning inför kvällens match. Från Folk Schawls "Feather and Fan Triangle Schawl".(fast jag har problem med att fatta mönstret, fast det är ju inget nytt)Den är i ett okänt entrådigt lösspunnet ullgarn och har något släktskap med Svinto. Skall komplettera den med färgat vävgarn från Syfestivalen. Bild kommer när xxx , ja ni fattar... * Vår Parallell-stickning med Rogue bör snart starta, MEN hur gör man? Vad skall man enas om och hur går man vidare. Jag har bara hängt med förut, och nu känner jag mig som ett startsnöre här!! * Vi har nästan en ny bil..... Enligt överenskommelsen, jag väljer garn, han väljer bil....... vi har en till sådan deal; Jag sätter på TV:n, han sätter på kaffet....Han klipper gräser, jag visar var. nej så hemsk är jag inte. Men jag har valt färgen....

5 kommentarer:

sticka med mera sa...

Marianne, jag blir helt matt av dina och Karin , Litet nystans, stickningar och hastighet. Är det meningen att jag skall bli ytterligare gråhårig av att börja på clapotis. Har stickat till tillbaka ett antal ggr och får inte maskantalet att stämma!! Ang rogue, vad använder Du för garn? Jag har ju mönstret...fem påbörjade stickningar räcker väl inte? Kanske jag får ngt stickat under min bilresa till Österlen. Håller samtidigt på att sy en nalle som jag tycker skall passa så bra i huset med halmtak. Kram Ulla

Froding sa...

Hej!
Nej, var inte orolig för min hastighet. För det gäller även för mig att dygnet har 24 timmar, men jag använder fler av dem till stickning än vad du gör...!!Clapotis; jag var noga med att använda markörer hela tiden, för bara att man tappar en markör, så ärman nästan ute på hal is( hm, har nyss lyssnat klart på matchen..., jag skall aldrig få vara med om någon vinst i år verkar det som..)
Jag gör min Rogue i Jaeger shetland Aran 80%ullo+20%alpacka. $55 inkl frakt för 1kg hos Janette Rare Yarn. Hon har en provkollektion som inte kommit ut i handeln.Jag måste rekommendera Rogue, den är så kul att sticka, det händer något hela tiden. Jag skall göra min med blixtlås!!Jag har nu flera stickningar på G, men lite värk i armen gör att jag växlar friskt mellan Sjal-Rogue-strumpor och den helt bortglömda Dikt i maskor. Reser till Bollnäs på onsdag så jag måste hitta en lämplig att ta med dit!! Att ha någto bra i bilen, ja, varflr inte en sjal t.ex. för inte kan du pyssla med en nalle. Då blir hans själ splittrad!!

sticka med mera sa...

Marianne, jag gav upp efter två perioder men under turneringens gång så har MoDos döende katter presterat ett och annat mål!!! Tack för garntips. Du har talat vamt om rogue tidigare. Skall gå in på hennes sida. Ang pagoden, tror Du att jag kan använda tvåtrådigt ullgarn till den? Har en massa Tunagarn i olika färger. Vore ju bra om jag kunde tära lite på lagret... Ulla

Anonym sa...

Hur långt har du kommit på din Rouge?

Jag har precis fått alpakkan och kan börja provsticka, men jag fick även babysilk (babyalpakka och silke) och var BARA tvungen att sätta stickorna i det först...kan tänka mig att dra igång Rougen efter sommaren....eller är det för sent för att parallellsticka med dig?
/maria

Froding sa...

Hej Maria!
Jag förstår din "försening" ang. Alpackan! Min Rogue går sisådär, har provat fram vilka stickor jag skall använda, och börjat provsticka lite. Hade tänkt börja med en ärm för att känna på, men kan tänka mig att vänta tills hösten om så är. Bara vi vet hur vi skall lösa detta med Rogueblogg. Kanske vi startar en blogg för Roguen, som test? Hör av dig!!

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers