STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2005-11-07

MIN KRAKA-APA

Jag var inne och hälsade på hos Litet Nystan och fick se hennes Kraka-sjal. Tyckte vid första anblicken att den var..lite konstig...men så mognade smaklökarna och jag ville HA en egen. Så jag kollade under lupp och gjorde en efterapning. Voila, här är den. Rowans Kid Mohair och Colinette Point5. Har väckt beundran......

ps/Hakorna över sjalen har jag lånat....skall snart lämna tillbaka dem..

2 kommentarer:

Emma sa...

Superfin! Vågar jag fråga hur du gjorde?

Froding sa...

Ja,visst får du fråga!!Jag hade 2 nystan Kid Silk Haze från Rowan(används dubbelt) och 1 nystan Point5 från Colinette. Stickor 12. Jag lade upp 3m och ökade 1m i början på varje varv.Rätstickning.
5 varv med KSH(dubbelt) 1 varv P5C. På slutet ökade jag i början och slutet på varje för att få långa ändar på sjalen. Sticka tills P5C tar slut avmaska som vanligt med gör dubbelt omslag på alla maskor för att få lååånga maskor(och en bra töjning på kanten)Orginalet är nog inte så olik men jag skall till Stockholm och köpe mig ett original, já löver!!

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers