STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2006-06-24

Ta det lugnt..vi förlorar idag.....tror jag

Rubriken är det enda fotbollsprat jag gör idag. Eftersom jag i normala fall inte tittar på fotboll, och inget kan om denna sport så överlämnar jag åt alla andra att spekulera. Själv har jag tippar resultatet på Svenska Spel; 2-0 och 2-1 till Tyskland. Kalla mig förrädare,men verkligheten talar sitt eget språk... Brevlådeinnehåll denna vecka:Interweave Knits från1998, det man kan säga om den är att den tidningen har utvecklats. Finns ett mönster i som är av intresse, resten väcker inga känslor. Så boken Cool socks, warn feets. Japp, nnu har jag fått en bok jag inte fattar texten i . Endera är det jag som inte kan sticka sockor eller så kan jga inte engelska. Jag läser och läser igenom mönstren och kommer fram till samma sak VARJE GÅNG: VA???? Jag förstår inte denna dam. Bara jag som inte fattar??? Så har den ett underligt format, helt oanvändbat i sängläge...

3 kommentarer:

Maria sa...

Jag håller med dig om beskrivningen i Cool socks warm feet. Igår började jag på ett par Mermaid sockar och det tog ett tag innan jag fattade hur jag skulle göra. Jag har kommit igång och tror att jag fattat rätt, men man måste räkna ut antalet maskor själv och jag tycker det vore bättre om man fick någon form av riktlinje och att man sedan kunde ändra själv för att justera storleken. Jag använde i alla fall stickor 2 mm och 2,25 mm. Antal maskor 78 som jag sedan minskade ner till 72. Skulle jag börja om skulle jag nog ha haft 72 maskor redan från mudden och sedan stickat med 2,5 mm stickor på mönstret.
Det blir spännande att se om du lyckas tyda mönstret och påbörjar något fint.

Anna sa...

Jag håller med. Det är 10 sidor beskrivning (?) till en socka. Det är ungefär 9 sidor för mycket.

Maria sa...

Svar på din fråga:

Marianne, jag har 72 maskor på stickor 2,25 mm och jag skulle nog vilja ha dem ytterligare lite bredare. Det är nätt och jämt man får dem påsig vid vristen. I mönstret beskrivs storlekar upp till 90(!) maskor, vilket låter lite överdrivet stort. Nästa gång kommer jag nog att köra på 78 maskor och stickor 2,5 som jag tänkte från början.

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers