STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2006-07-24

Att färga garn är ingen lek, det är ett nöje...

Här syns jag, mitt nyfärgade garn och mina lärare!! Det är Christina, Lena, jag, Ingegerd och Ulla-britt. Amanda syns inte men kommer på bild imorgon!!Det krånglar med bildöverföringen så jag får visa mer imorgon!! Mitt garn är färgat med krappbark i andra badet!! 1) Knytning 2) Tvättning 3) Betning 4) Torkning 5) Blötning och tempurering av garnet 6) Färgning 70C i 1 timme. 7) Så skulle Vinsten ibalndas 8) Avsvalning 9) Sköljning ovh Tvättning 10) Sköljning i Ättika. Då tror jag att jag fått med alla momenten!!

4 kommentarer:

Tina sa...

Ser ut att vara mycket garn, är det till något speciellt projekt?

Froding sa...

Hej!
Det är 500g som skall bli basen i en tröja tillmig. Jag har ju Ann Budds bok som handlar om hur man räknar ut mösnter oavsett vilket garn man har. Tanken NU är att det skall bli en kofta med ok. Där oket skall ha färgglada fyrkanter eller rektangulära bitar. Jag har ganska mycket garn i HIFA2 i olika färger. Anväbder det även till mina Latvian Mittens!! Skall försöka göra ett sådant mösnter i värmen. Här är det FÖR varmt...
ps/ Blogger kan inte lägga ut bilde för tillfället, har försökt flera gånger!!

Garngamen sa...

Aha, nu förstår jag vad du tog vägen. Du färgade bara fantastiskt garn åt dig själv. Aha. Jag som kom till Gammelvala igår för att hälsa på dig. Trodde du stod där hela veckan. Attans. Jag som trodde jag skulle få köpa en äkta Fröding-färgad. Jojo. Inte ens tid att skvallra. Sommarkram på dig. Ser kanonfint ut.

Froding sa...

Japp, jag var där lördag-söndag och en kort sväng idag!! Kollade efter dig,men icke syntes du...Hm , jag lite ego var jag och färgade vackert åt mig...Hoppas vi ses på Gotland!!

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers