STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2007-05-20

Helg varenda dag, kap 1

Så har man flera dagar utan några som helst planerade aktiviteter. Vi vet vad vi behöver göra, men det betyder inte att vi vill göra dessa. Ni fattar. Jag har min Rowan-tröja att tänka på och inte rymmer tvätten.
Jag har gjort fram-och bakstyckena men jag är lite tvksam till om det blir bra. Rowan denim krymper som vanliga jeans gör. före tvätt är det 20mx32v och efter 20mx28v.
Eftersom jag räknar om ett mönster avsett för ullgarn måste jag ta hänsyn till krympningen på höjden och när jag tittar på mina fram-och bakstycken, känns det lite konstigt. Det står i instruktionerna till garnet att man skall tvätta delarna innan man syr ihop dem. SAMT tvätta med tråden som man skall sy ihop med eftersom även den krynper. Jag fattar inte varför man inte kan sy ihop oich tvätta efteråt? Fast jag är bara vanligt maskiningenjör och ingen garningenjör....
ps/ Vem uppfann mosstickning? Det tråkigaste sätt som finns att sticka. Tror att ärmarna blir släta

4 kommentarer:

Inger F sa...

Jag inser nu fördelen med att vara oteknisk och obildad i textil - jag skulle helt enkelt göra klart hela tröjan och hoppas på gudskelov:-)

Den som kan förklara varför garn och delar ska tvättas före montering kan ju meddela det?

Varför skulle just detta garn krympa på ett mer invecklat vis än andra garner?

heidi sa...

den delen av instruktionerna på banderollen "glömde" jag bort när jag gjorde min Filey förra året. och den blev ju bra ändå:)

den enda anledning jag kan komma på till varför dom skriver så är ifall någon skulle sticka som vanligt tvätta och sedan upptäcka att det var för litet. nästa logiska fråga blir då - vad gör man då? skall man repa upp och sedan sticka till med otvättat garn, som sedan krymper när man tvättar det igen?

eller är det någon som tror att man skall kunna blocka delarna till den ursprungliga storleken efter det att det tvättats?

om du någonsin upptäcker varför det står så, skriv gärna och berätta.

Inger F sa...

Sticka mosstickning är mycket roligare än att försöka utrota mossa i en gräsmatta. Känn sig tröstad, den som vill.

LivM sa...

Det er jo synd at garnet krymper, men jeg skjønner ikke helt hvorfor du vasker det før montering. Blir spennende å se resultatet. Lykke til og ha en fin pinsehelg.

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers