STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2007-10-15

Att ha ett nystan NORO Kyreon/to have a skein of Noro left over

Jag passar inte i mössa, det är BARA att inse, och här är bildbeviset. Den görs sig bättre på en lampa faktsikt! MEN vad gör man om man har ett nystan NORO Kuryeon över?
Jo, man lägger upp c:a 35 m på stickor 3,5mm. Stickar räta fram till sista maskan som man gör en W&t på. Vänder, stickar räta tillbaka. Lyfter första maskan med garnet framför och stickar räta till det är 2m kvar, och gör en W&t på näst sista, vänder och stickar tillbaka. Upprepar detta tills man 9 W&T så stickar man alla maskor på varvet inklusive omslagen. Upprepa detta 8ggr, och sy ihop. Då har man nyttjat hela nystanet!! Sy ihop hålet i toppen med den sista garnslatten.( den sitter bra, så jag kanske har den framför TV:n...)
I dont fit in a beanie! Just look at the picture, my lamp looks much better in it than me...
If you have a skein o Noro Kureyon left over, you can do a Beanie!!
Just cast on 35 st., knit until last st. W&t and knit to end. Lift first st with yarn in front and knit until 2 st left, make a W&t, knit to end, repeat this until you have 9 W&t on left side, then you knit every st. Rep 8 times and sew togheter!!

1 kommentar:

eva i halmstad sa...

Vi har samma möss problem du och jag synd att de finns så många olika moeller som verkar roliga att göra, den enda som jag gjort och kan ha på mej är dragspelsbaskern, om man nu kan kalla de mössa. Såg Odessa på en blogg i dag och blev lite sugen på den, den var söt med lite pärlor på, tror de var MagKnits som hade mönstret, men det är inte en modell som går att använda annat än framför tvn ensam.
Ha de gott, Eva.

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers