STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2009-03-27

En bekännelse

När vi i somras var i Riga så besökte vi ett ställe som påminner om Skansen. Där fanns flera gamla byggnader som är typiska för Lettland. Så kom vi till en fin gammal bondgård med boningshus. Inne på verandan stod denna fantastiska "Dr Westerlunds" blomma. Hela huset andades lugn och ro, och jag är helt säker på att bomman talade till mig. Vad den sa var; Ta med mig hem till dig.... Så jag har lärt mig att när det gåller blommor,så tjyvar man dem. Så vips så fanns ett skott i min väska. Väl framme på hotellet så tog jag en plastflaska,gjode lufthål på halsen och fyllde med några droppar vatten, tryckte ner mitt skott( som en segelskepp i flaska) och vaktade denna noga varje dag.
På hemvägen så stannde vi till vid Rosendals Trådgårdscafé där jag köpte en vacker kruka med patina som skulle bli blommans nya hem. Väl hemma så satte jag den i vatten, och när väl rötterna kom så fick den flytta in i sin nya kruka.
Nu med hjälp av vårsolen har den utvecklat sig till en mycket fin blomma.
Varje dag när jag ser den så känner jag lugnet på verandan i Riga.
Det kanske kan anses vara en stöld,men i så fall var det civil olydnad då blomman faktiskt sa till mig att den ville bo hos mig!

5 kommentarer:

LenaL sa...

Klart den skulle med hem! Och det gjorde ju ingen skade, det du gjorde. Fin och frodig ser den ut, och kommer säkert att hjälpa dej till sinnesro under en lång rad av år framöver!

Ha det så jättegott!

Anonym sa...

Det är naturen som ropar ibland..Och den kommer frodas,jag lovar.Så tacksam växt.jag har 2 stycken.Klipp mycket i börgan så blir den buskig och lägre.
Ha det bra.Snart kommer våren.
Kram./Ella.

LivM sa...

Den kommer nok til å bli fin skal du se. Jeg har også lært at man skal stjele en avlegger for at planten skal bli fin!!
Ønsker deg en fin helg!

Inger F sa...

Kanske man skulle åka ut till Lamberget och tjyva?

Anna sa...

Har en fantastisk Kungsbegonia från självaste botaniska i Köpenhamn här hemma. Just de där blommorna betyder alltid lite extra!

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers