STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2009-07-26

Semesterstickning och garn

Vi besökte Glomdalsmuseet i Elverum på hemvägen och där träffade vi detta får av rasen Spelsau. I Röros hade vi bestämt träff med Ulla Grundberg och hennes man och "av en händelse" hade Ulla med garn från Hillesvåg i Bergen till mig. Tur va?? Jag stickade lite under resan och der som blev klart var:
  • Pomatamus-sockorna i HazelKnit-garnet.
  • Baby-tröja i Fabel.
  • Min egen Hjärtesjal i blått lin från Växbo-lin, så när som på halva spetskanten (garnet tog slut, men Veronica kom e´med en leverans från Hälsingland när jag kom hem, TUR VA??)

2 kommentarer:

Knitarina sa...

Synd att jag inte lyckades ta mig iväg på Gammelvala för att kolla in växtfärgningen. Era härvor på tork såg finfina ut!
Precis som väntat hade jag det fantastiskt på Sätergläntan och jag ska bara göra klart tvåändsvantarna och sedan brodera så trådarna ryker. Är otroligt broderi-inspirerad just nu!

Knit-Marie sa...

Ja, det var omvälvande att träffa min syster och det kändes helt naturligt och avslappnat!!
Ang. vantarna: Nej, mönstret finns inte att köpa. Jag sökte i museets datorer och fick bilder som jag kunde zooma in så att jag såg varje maska. Fotade bildskärmen och rekonstruerade mönstret efter det.

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers