STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2009-11-26

Min utmaning; Koreograf !!

Jag haft kurser i tvåändsstickat det senaste året och då stickat en hel del i denna gamla svenska teknik. Bl.a har jag designat en vante som heter Ida.(kan ses på Ravelry) Den har en suverän passform, och har varit populär på kurserna. Den består av ett skaft med resår och har en fläta på "midjan".
Min idé på ny vante är att göra en vante med ursprung i gammal teknik till en vante i "vanlig" teknik! Jag har använt samma teknik för tummens ökning som är vanlig i tvåänds-världen och ger en snygg välsittande vante. I stället för en fläta som prydnad har jag gjort en dekoration med att väva in en ospunnen med ett garn som heter "Easy wear" från Gedifra(100g/32m) Garnet till vanten är Marks Baby Eco ull och får representera nytänket. Dvs att sticka med omtanke om vår miljö.
Avslutningen, blev en avslutning med en överlappande flik som böjer ner mot handen. Mitt på handen finns en förvirrad maska som letar efter sin plats !
Det färdiga resultaet; En nygammal variant som möter framtiden på stadig tradition!
Den heter; Mandarina ps/ Eftersom uppdraget var att designa en vante så har jag bara gjort en, den andra måste göras när mönstret är renskrivet och då vara ett test på att mönstret är rätt"

4 kommentarer:

heidi sa...

så snygg den är!

och så väl du har koreograferat!

Marias stickning och läsning sa...

Verkligen jättefin! Kanhända i garnet från Fäbodstickningen? Ha det gott!

sticksIDAn sa...

Åh, så fin! å roligt med färdig koreografi! Jag inser att jag får lägga på ett kol...
Hälsningar från
en annan koreograf

LenaL sa...

Så jättesnygg den är! Och en sån glad-färg, precis vad man behöver i mörkret.

Ha det så jättegott!

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers