STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2011-05-29

Stickar,mäter,stickar och kommer aldrig i mål...

Har börjat på min "Fritt efter Fana" och jag använder Karisma och Per Gynt. Jag gör den i natursvart och grått med stjärnbården i rött&vitt. Till min glädje har jag hittat min "Familien" från 10-2010, så jag har originalmönstret!! Jag omarbetar storleken så att den skall passa mig så det är lite "matematikande" för att få till det! Samtidigt skall jag packa stickkorgen inför Trysilresan, vill göra klart mina Dalbyvantar, tvåändsstickade fingervantar och den där krulliga sjalen. Så min Fana förstås. Inser att jag missar det tänkta besöket på den norska stickstämman men jag får min del av Norge i alla fall. Så hela nästa helg är vi på tur med Solo, Freiachoklad och smörgås med Bremykt på!!
HJÄÄÄLPPP!!!
Vad skall jag göra här; Fell videre i hver side hver 2.p 2,2m, videre 1m hver 2.p til der er 47m på p. Fell da 1m i hver side hver 4.p till der er 35m på p. Fell på neste p i hver side 2,3,3m. Fell rest m löst av.
Jag har blivit fått kaffe på sängen idag och ett paket ;-) (Bild lånad från Helylle)

2 kommentarer:

slöjd sa...

Vad är problemet?? Ulla

Stickorren sa...

Fortsätt med avmaskning i varje sida vartannat varv med 2,2 m(jag tolkar det som att det skall göras två gånger), sen 1 m vartannat varv till det är 47 maskor på stickan. Avmaska då 1 m i var sida vart 4:e varv tills det är 35 m på stickan. Maska av på nästa varv i var sida 2,3,3m(och detta måste dom väl mena att man gör 3 gånger först 2, sen 3 och sen 3) Maska av resterande maskor löst. Kan det vara så??

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers