STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2012-02-15

Riihivilla, finsk vantglädje!!

Jag hittade denna sida:  http://www.riihivilla.com/kauppa/en/ när jag sökte på ravelry, och den har så fiina vantar och garnerna är växtfärgade. Priserna riktigt överkomliga.
 Det kommer i en vacker kartong med bild, mönster och fina härvor.Garnet är så mjukt och ullskönt!!
Jag valde tulpanmönster i mina favoritfärger. Jag började sticka med mina fyrkantiga stickor(vilka är jättetrevliga) men fick inte rätt storlek. Har stora händer och jag stickar tvåfärgade vantar med garnet i höger hand och det gör att jag stickar hårdare. Har nu repat upp första vanten och har kommit halvvägs igen.
Tydligen skiljer det mellan det finska och norska sättet att sticka tummar. Finska= man ökar som vanligt till c:a 13-14m och sätter sedan de på tråd. Lägger upp 3 nya maskor. När man sedan gör tummen så¨ökar man runt dessa 3 maskor till tretton! För att få en vante som sitter bra. Norska tummar görs ju me att man stickar in en tråd över det ökande antalet och får på sått sätt en plats med handflatan! 


1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka läckra vantar! Otroligt snygga i både mönster och färger.

Hälsningar
Byteskompisen

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers