STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2012-03-10

Sock Club

Jag skall nu berätta en historia som går utanför det mesta.jag prenumererar sedan flera år på Knit( tidigare Yarn Forward) en trevlig tidning som påminner om Interweave Knit.
För ett år sedan erbjöd de sina prenumeranter att gå med i en sockklubb där man skulle få 6 härvor av exklusivt sockgarn, mönster framtaget till varje härva samt överraskningar med leveranserna.
Det skulle vara handfärgat garn av små garnhandlare.Det startades även en grupp på Ravelry. 100 deltagare max och det blev fullt.
Med facit i hand så vet man inte om man skall skratta eller gråta. Det skulle ingå en härva Wollmeise, det fick vi men inte sockgarnet utan vanlig merino. Mönstren passade inte med garnet, flerfärgat garn fick spets eller flätmönster osv.
Det har varit allt utom sockgarn, DK-weight,lace och 100%ull.
Sista sändningen blev ett enda stort jasså eftersom vi då fick ett nystan vanligt sockgarn av billigaste kvalite(Superba poems från Rico designs) och med ett följebrev om att vi egentligen inte skulle ha fått något garn alls eftersom Yarn Forward gått i konkurs redan i starten.
Det har varit polisanmälningar efter mordhot, arga inlägg och en massa lögner/konstiga påståelser från ägaren K.Allman och det framkommer mer och mer att detta tidningsbolag har ett ruttet sätt att agera. De betalar inte designers, mm.
Ägaren har också en garnfirma Hipknits och där "försvinner" ofta förbetalda garnleveranser och ingen ersättning utgår.Kommer ni ihåg Knitmags och dess plötsliga föesvinnande från nätet, det är samma person och som det verkar är orsaken då också problem och en massa lögner.
I sockklubben försvann våra julpaket som vi skulle få, bekräftat är att minst 51 av oss inte fått något och de skyller på postgången. Ingen har bekräftat att de fått något paket.Nu kommer inte tidningarna som de ska, de tre senaste numren krånglar. Nu sist skickade de en digital kopia så länge. På frågan vi ställt om de verkligen planterar regnskog för varje prenumeration som de utlovat i flera år, kommer inget svar. Jag kommer inte att förnya min prenumeration. Det är så ruttet.


Hej så länge!

Marianne

1 kommentar:

Marika sa...

Skyllt på postgången har de ju gjort tidigare... verkar inte ha alla hjärnceller inkopplade.

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers