STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2012-04-09

Tulpanvantar från Finland

Jag köpte for ett tag sedan ett kit från Riihivilla  och började sticka . Eftersom jag helst stickar tvåfärgsstickat med garnet i höger hand så började på samma sätt med dessa, MEN det står att det skall vara stickor 2,5mm men efter att ha stickat hela vanten så var det bara att repa upp. Provlapp är för fegisar. Bytte till stickor 4,0mm ( konstigt) fast jag behöll mudden och stickade med trådarna  i vänster hand och nu kan man se vilken skillnad det blir på ytan. Med trådarna i höger hand blir ytan helt jämn. Jag brukar sticka jämt och väldigt nära uppgiven masktäthet, men att kasta garnet med höger hand är liksom enklare även om det ger en tätare yta( ändrat masktäthet)!

Mudd=garn i höger hand, Handen= garn i vänster hand.

Detta är första gången jag testat göra en finsk tumme, dvs man lägger upp 13 nya maskor i de 3maskor som man lagt upp efter att ha satt tummens maskor på en tråd. Det blir en välsittande tumme. Kommer absolut att göra så här i fortsättningen.

Här syns ökningen.

Baksidan!

Det färdiga resultatet innan sköljning och ruggning. Garnet är fantastiskt härligt att sticka med och detta är inte sista gången jag stickar något från Riihivilla. Det är växtfärgat och det gör det hela extra kul! Nästa set blir ett par med rosor på!


 Denna bild hör inte hit, men vägrar låta sig deletas...


Hej så länge!
Marianne

1 kommentar:

Emilia sa...

Väldigt vackra! Jag blev sugen på ett par likadana fast röda. Och de där linneamönstrade och de med gröna löv var ju väldigt fina... Det blir svårt att välja!

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers