STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2014-12-07

Stickar, faktiskt....

I somras när vi hade våra "turistresor" i Värmland, hamnade vi på cafeet i Väse Stations gamla skola. Trevligt ställe med gott kaffebröd. Rekommenderas!! De hade en liten shop med diverse hantverk och bland annat fanns kit med Lettiska vantar. Jag har stickat sådana tidigare och även varit i Riga och sett hantverket på nära håll. Boken Latvian Mittens har jag läst flera gånger!!


I den fina kartongen finns garn i fina härvor och beskrivning. Som i boken Latvian Mittens så är beskrivningen inte så väldigt informativ. Då har jag uttryckt mig diplomatiskt!! Man får räkna i diagrammet efter antal maskor, ingen masktäthet mm men man får ta det onda med goda!
Det står i alla fall att man ska använda stickor 1,5mm, men jag kör på 2,25mm.
Jag tror det blir bra i alla fall. Instruktionen är att man skall mäta handleden och sticka efter det måttet, men vad och hur man ska öka/minska framgår inte !!

Jag skippar faxkanten också..
Det finns en hemsida:hobbywoolHej så länge!

Marianne

Inga kommentarer:

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers