STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2004-10-20

Är jag en Sybarit??? Inte vet jag, men frågan kom i ett e-mail från Ostkompaniet i dag. Jag var tvungen att tänka efter och jag har kommit fram till att jag är det, men med en Luther på axeln. Känner någon igen sig? Efter att ha bläddrat runt bland alla er bloggare kan jag konstatera att det finns många som mig, dvs är sk. utbrända på ett eller annat sätt. Jag har varit sjukskriven sedan 1 /2 2001, men har nu kommit upp i 75% arbetstid. Räknar jag om min kapacitet i stickning, så kan jag konstatera att första året stickade jag inte en cm. Kunde inte, fattade inte och var inte intresserad... Andra året hittade jag tillbaka till stickningen, och trevade mig fram fast jag inte kunde hålla mönstret i minnet. Stickade och repade upp, om och om igen. Skam den som ger sig. Så till slut kom jag till ett läge där det plötsligt släppe och jag fann en ro i stickningen . Något som många ickestickare inte fattar. Detta är min form av avslappning, oavsett om det inte passar en del att det är så.... Till vad som jag tror att vi har gemensamt förutom stickningen, är att vi letar efter förmågan att förstå att vägen är målet och inte målet.... Ja, ibland kanske inte allt jag skriver är glasklart, men är det någon som känner igen sig, så hör av er. Vi kan blogga,sticka och fundera tillsammans. Jag läser den där boken om Zen och stickning, och hoppas att jag inte blir en djuping av den!!! Vad är då en Sybarit?? Jo, Sybariterna var ett njutningsfolk som levde i södra Italien 500 år före Kristus.

4 kommentarer:

Ulla sa...

Godmorgon

Ja tänk vad vi stickar in i våra vantar och tröjor.Hela romaner om livets sorger och glädjeämnen.Och tänk vad lite biverkningar det ger....annat än att det blir ett eller annat garnnystan i varje vrå-och att vi mår så bra.

Fånga dagen.
Ulla

iHanna sa...

Vad är det för fel med att vara lite filosofisk/djup ibland? Det är ju kul! Ditt inlägg avslöjar att du har en sådan sida tycker jag, och det är både zen och bra! Du är nog på god väg! :-)

Rekommenderar du boken du läser?

Lycka till med stickning och filosofi!

Titta gärna in hos mig
http://www.ihanna.nu/blog

Elisabeth sa...

jeg strikker også for at få ro... både fordi jeg er "vældigt god" til at stresse, og fordi det får tankerne væk fra min tinnitus... jeg ved ikke hvad jeg skulle gøre uden strikketøjet! den tid på dagen hvor jeg strikker, er der hvor jeg får tænkt over alt det jeg oplever, og hvad der sker i verden... jeg tror det er vigtigt ikke at lade sig rive med af samfundets "du skal kunne det hele, og du skal nå det på den halve tid af fysisk muligt", og i stedet give sig selv tid til bare at være til og nyde at man kan :)

lidt tanker
Elisabeth

Anonym sa...

Känner helt klart igen mig i stickning och utbrändhet. Har varit sjukskriven från och till ett tag tills det i våras tog helt stopp... Är fortfarande heltidssjuskriven. När det är som värst kan jag bara sticka. Inte läsa. Inte lyssna på radio. Inte träffa folk. Inte titta på tv. Jag fattar inget då. Men jag kan sticka. Och även innan det tog stopp var stickningen mitt andningshål, när jag stickade kunde jag fokusera på bara det och inte tänka på allt annat som jag "måste" tänka på. Nu stickar jag så mycket jag hinner och orkar för barn och axlar.
Jag har nog ett tag kvar till att bli en sybarit men det låter ju som ett eftersträvansvärt mål!
Hälsningar
Liisa
http://hem.bredband.net/liibyb/stick/blog.html

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers