STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2006-01-27

"Töffler" Stickade efter Anita Gunnars mönster(fast jag har sett att det fanns med i ett ICAKuriren- häfte...snott??hmhm) Roliga att sticka, sköna att ha,men skall inte göras i 2-trådigt ullgarn som beskrivs i boken. Hälen är borta på nolltid(har gjort 2par innan). Dessa är nu stickade i Regias 6ply-garn med nylonförstärkning. Har provat med Opal men det garnet är för tunt.

Har lagt ut bild på mina påbörjade Lativan Mitten, så tryck på länken och kolla!

I möra ä rä dop. Uhh va kul....

9 kommentarer:

Cecilia sa...

Just kommen från Lattvian mitten-sidan och så har du briljerat här också! Hur hinner du! Det är väl Jag som är arbetslös och har all sticktid i världen...
Gôrsnygga!

sussry sa...

Men guuuuuud, vad snyggt!!!!!
Nu blir jag riktigt avundssjuk.

sticka med mera sa...

Jätefina vantar. Läckra färger.du är ju orange el hur?

Jag tycker att det var synd att Brynäs inte kunde göra 4 - 3 på ordinarie tid, Du vet varför..... Du som varit på barndop kanske inte vet att Mo Do VANN!!!Ulla

Stickbloggen sa...

Vilken fantastisk fin mönsterstickning!

Bim sa...

Hua... vilka töffler... hrm... ICA-kuriren-häfte... när... vilket år... :)
... känner mig som ett fån... eller får, :)...
... men... de ÄR urtjusiga... ... ...

Må så gott... en Sjöbackabo på irrvägar ute på nätet... kramis, en som INTE är avundsjuk... nä, inte ett jota, :)

Froding sa...

Cecilia! Det fins något som heter additionsstress; Du gör garanterat mycket mer hemma än vad jag gör. Dvs jag stickar nog på den tid jag borde ägna mig åt matlaging och dylikt...;-) Man tror ofta att alla gör det man själv gör PLUS det som man ser att de gör, men lyckligtvis är det inte så!!Fråga min luttrade familj!!
Jag är en oragne(brandgul) människa, det märks på mitt kontor där min kontorsstol är beställd i enfärgat orange tyg. Har sällan sett en sådan. Mitt förra kontor hade en orange matta. Den var vida omtalad.
Ja, vad Brynas skulle ha gjort kanske vi skall prata om en annan gång...Mockasinerna är ganska enkla i sin mönsterkonstruktion, men som sagt mösntret är INTE Anita Gunnars, det finns i ett gammalt häfte som jag sett någonstans, minns ej vart.

heidi sa...

Hej Marianne,

tofflorna är urläckra - men som gjorda för att slitas ut. Jag menar, varför göra saker om de inte används??

Låt mig avslöja en liten hemlighet för dig om vuxnas utevistelser i naturen. Dom struntar i att ta med sig sina barn. Istället smyger dom ut med en pulka framåt sjutiden på kvällen för att åka av hjärtats lust. Och dom har jättekul! Ibland händer det förstås att barnen har kommit på samma idé och smugit ut för att göra samma sak:-)

Och hur jag vet det?? jag bor brevid stans största park där man byggde en höjdhoppsbacke inför vm i höjdhoppning 1929. Numera är den stans bästa pulkabacke:-))

Andra dagar tar många med sig en vän och går ut och går. Något nytt de senaste åren är att många tar en morgonpromenad med en god vän, både för att motionera och för att hinna umgås.

Fast att ta med sig sin dotter är väl ett urbra sätt att få kvalitetstid med sitt barn? Fler föräldrar borde göra som du! Så passa på för rätt vad det är så har hon flyttat hemifrån och skapat sig ett eget liv:-)

Cecilia sa...

Jovisst!

Additionsstressen känner jag till! Det är en av faran med att sniffa runt på alla stickbloggar... :-)
Men om jag bara "räknar dina maskor", och jämför dem med mina (och multiplicerar med "tvåändsfaktorn"). Och dessutom lägger till att du jobbar heltid(?).

Jag häckar mest framför datorn med en stickning i knät.
Stickmässigt är det ett nedköp jämfört med att tv-sticka. För rätt vad det är måste man ju släppa stickningen för att byta sida, scrolla, eller skriva.

Froding sa...

Ja...fast lägg in tidsperspektivet oxå. Jag visar mockasinerna jag gjorde under julhelgen (ledig alla mellandagar). Så jobbar jag 75%, vantarna har pågått någon vecka, men jag har gjort klar min Mystieriesjal idag!!!

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers