STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2006-02-11

OS-RAPPORT 1: Har börjat på min DIVA. Efter att ha översatt till svenska började jag med att sticka "rillor", ett av de bättre ord danskan innehåller. Finns inget bra uttryck för det på svenska(= 2 räta varv=>"korv") Skall nu göra 29 rillor innan nästa fas inträder. Tyvärr är det som att blindsticka, man vet liksom inte om det är rätt. Mönstret bygger på att man gör hela bålen i ett stycke och man har ingen aning om man har rätt proportioner(jag vet att man skall göra ett maskprov, men är det inte sportigare utan???) Konstaterar efter att ha sett alla 80 nationer att färgen för OS är vitt, dvs ofärgat..... så vi får hoppas att själva tävlandet ger färg åt tillvaron..... Tittade lite på Nordisk kombination, och tycker det är konstigt att ingen svensk är bra på detta. Fast skickar en tanke till "life de Luxe" som har Jan som uppfann v-stilen, för nog var det han?? Sticka något fint till honom och tacka!! Hälsar jag ( med svindel)från ett vintrigt Karlstad. ps/ Åsa, vill du ha mer sockbeskrivningar?????

3 kommentarer:

Bim sa...

Lycka till med dina rillor... :)
Må så gott... en Sjöbackabo på irrvägar ute på nätet... vars äldsta dotter vid ett sportlov testade att hoppa backhoppning en fredagskväll... och på lördagen var hon till Norge och tävlade. Hrm... Hur det gick? Ja, hon vann sin klass... hahahaha... hopplös unge, fortfarande, :). Kramis... Skigskyttet gick åt skogen... urk...

Anonym sa...

Jag kallar de danska rillerna för ribbor på svenska. Kan det duga? En ribba, flera ribbor gör jag i mina rätstickningar

Barbro

heidi sa...

diva minsann!!

Bilder???

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers