STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2006-03-20

Ja, då har man gjort en shrug då...ett konstigt plagg som inte är vare sig en tröja eller en sjal. Sitter lika illa om en felknäppt tröja, men ändå...jag har haft min shrug på mig en stund...den värmer frusna axlar,det gör den. Finns det då ett behov av detta plagg? NEJ, inte för mig. Kanske för en nybörjare som inte har tålamodet uppskruvat ännu, kanske.... Finns att se i "Interweave Knit", senaste numret. Så var det hockey...FBK vidare, men jag skall inte sia om utgången. Fast mer talar till FBK:s fördel nu än förra året. FBK behöver slå i underläge, då är de bäst!! När kan man var glad åt ett dåligt minne? Jo, när man kollar efter ett nytt stick-projekt och ser en modell man gärna vill ha, och kommer ihåg att de finns en påse i "arkivet" med en sådan tröja... Beskrivning, garn å allt.. Då är ett dåligt minne en ren glädje!! ps/ Jag stickar även på en ny Hjärtesjal, men den här gången i "Du store Alpacka", men jag tycker inte att det är så mjukt och skönt som Drops Alpacka. Någon som har erfarnhet av det norska garnet och vet om det mjuknar efter tvätt???

5 kommentarer:

Anonym sa...

Menar du då att du har fått vårnumret av Interweave Knit??? Trots alla varningar jag fick gjorde jag misstaget att prenumerera och betalade i januari men jag har fortfarande inte fått en endaste tidning *suck* Ska tjata lite på dem men antar att det får gå som "lärpengar"
Tack för senast också.

Hälsningar
Johanna

Froding sa...

Tack själv, det var kul att träffas om än för en kort stund...Det är vårnumret av IK som shruggen är med i. Du kommer att bli nöjd med din prenumeration,(det kommer att bli "lärpengar" men inte som du tror!!) själv har jag förlängt min till sommaren 2008 och köpt 3 gamla nummer från tiden innan min prenumeration. Kolla varför du inte fått tidning, troligen skickar de ut sommarnumret som 1:a nummer till dig!!

Tina sa...

Ja, en shrug är ett konstigt plagg...

Vad är det för garn du använt? Väldigt fin färg

Froding sa...

Just nu håller shruggen på att få en ny färg.Helena skall ha den, men vill inte ha den FINA färgen, så är det!! Nu blir den omfärgad;(under stort ståhej i min syltgryta i köket) mus-svart. Garnet kommer från Restgarnspaketet från Garntjänst och är ull/akryl i 50/50-blandning. Tvinnat som NORO-garnet. Jag tycker det är jättefint, men man är väl för gammal!!!

Kim sa...

Hej!
Jag har stickat i Du Store Alpacka, den tunna varianten, och jag tycker att det är mycket mjukare än Drops alpacka. Det blir jättemjukt när man har använt det ett tag.
Hälsningar / Kim

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers