STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2006-09-02

Trassligt...

Nu har jag kommit fram till själva oket på min tröja. Två av färgerna jag skall använda i oket kommer från färgningen på Gammelvala i somras; Renfana och Kanelspindelskivling(mörkrost). Renfana ger en skön spy/lime-grön färg på grått garn. När jag skulle göra nystan av mina härvor, resultatet av det ena försöket som ni ser på bilden. Jag har ev. 10 g att använda. DET VAR SÅÅÅ TRASSLIGT. Jag har också gjort mig en quiltat miniväska efter mönster köpt hos Mias Quiltbod: http://www.miasquiltbod.se/ Mönstret heter MO25 och finns under "Mönster till salu". Jag gjorde min i jeanstyg och tunt bomullstyg. Kanske inte den bästa kombinationen, men eftersom jag är ny på området KAN jag ju inte veta det.....eller hur????????;-) ps/ garnet räkte inte hela resan hem, men det var nog tur. Jag hade beskrivningen i huvudet och trodde jag skulle sticka 48,5cm på bålen. Det var 40,5cm när jag läste hemma. Jag skulle ju inte göra en kappa...

3 kommentarer:

Garngamen sa...

Wow, det är precis min färg. Ser ju toppen ut. Använder du hela renfanan, eller bara blomman? Wow, ser härligt ut. Men får man inte se bilder på "mellanläget". Det ser ju spännande ut. Och tack för hälsningen. Kram på dig.

Froding sa...

Nu är det så att jag är lärling på färgområdet och vilken del av blomman lärde sig inte eleven denna sommar..Kanske nästa år?? Jag tycker det var ok att jag kom ihåg "renfana;1:a badet" ;-)Mellanläget kommer, men just nu rasar hela mitt inre eftersom jag precis brutit av min ENDA rundsticka 3,0(rosenträ). Kan inte fortsätta sticka...Vilket öde, får göra en väska till..

Maggan sa...

Den färgen var läcker!! Har tänkt länge att växtfärga men det har inte blivit av än.... kanske nästa år ;) Vad gulligt av det att erbjuda mej prov på Jamieson´s 2ply, tack snälla. Men jag tror jag kommer att köpa det "okänt" ;) det blev inte så himla mycket dyrare och som sagt, det ska ju bli en tröja som ska hålla några år så då är ju kvalitet bättre.... man får inte vara "dumsnål" ;) Ha en fin söndag! Hälsningar Maggan i Enköping

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers