STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2007-02-18

Hemma!

Tiden efter att jag äntligen trampar hemjord, har ägnats år at se på hockey (sonens match) och se på musical (dottern i en huvudrollerna) samt lite plock hemma.
Fast det har blivit lite stickat också!! Provstickning av sockor till Sticka!:s häfte. Det har sammanlagt blivit sex par sockor. (samt en singel)
Jag har använt min Grå Dimma på riktigt och jag stortrivs i den. Bild skulle finnas idag men jag hittar inte kabeln till kameran. Anmälan till Stickstämman är nte inskickad än. Blir bara reserv så det kan nog räcka med att anmäla innan 5/3.
Boken "Votten" har jag inte läst så mycket i den, men den som söker fakta om gamla vantar, men inte behöver mönster skall köpa denna bok. Det finns inget mönster i boken så man måste skapa egna.Jag som bor nära Norge och känner ett visst släktskap med detta land tycker mig se värmlandska traditioner i den också ( eller så VILL jag att det skall vara så!!)

3 kommentarer:

sticka med mera sa...

Välkomen hem! Varför just 5/3? och inte så snart som möjligt? Jag VILL att Du skall komma med!Ulla

toneab sa...

Hei Marianne! Din gave er kommet! Flott gave som jeg ble meget glad for. Elsker å strikke sokker (som du har sett i bloggen min), og disse var veldig spennende og tøffe! Har lagt inn bilde i bloggen min!

Stickorren sa...

Tack för tipset om boken. Jag lyckades visserligen beställa den från Norge så det tog lång tid innan den kom. Jag håller med om att det är mycket roligt att läsa i den!

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers