STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2007-11-26

Smygmaskvirkade vantar/Sheperds knitting

Så har jag nu börjat med att smygmaskvirka, varför? Det undrar jag med..
Mina Dalbyvantar väntar på mer broderi och jag kastar rakt ut i tomma intet för att lära mig själv virka med en konstig platt virknål som inte verkar vara skaftet på en matsked.
Läser och begrundar. Läser en gång till och så provar jag. Det var inte svårt alls. Efter några testvarv så fattar jag galoppen, så jag startar med ovanstående vante. Tyvärr verkar garnet inte räcka men det får lösa sig.
I have started to test sheperds knitting, why ? I dont know either!! My Dalbymitten i still waiting for more embroidery and still I have to do this. I read a book, one time and once again. The needle is very strange, it looks like the handle on a spoon. I start and its rather easy to learn. After a short while I have done something that looks like a beginning of a mitten. I hope my skeins have enough yarn to finish both of my mittens!!

2 kommentarer:

LivM sa...

Her var det mange flotte votter. Denne strikkemåten du har benyttet her har jeg aldri hørt om. Men fin ble votten. Håper du har garn nok til en votte til! Ha en fin førjulstid!!

snigelmamman sa...

Riktigt läckra. Jag gillar verkligen att smygmaskvirka, det går så fort, men det var länge sen jag gjorde det så det börjar bli dags!

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers