STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2010-10-05

Lastrada av Hanne Falkenberg

Man stickar den i två delar och syr ihop den i ryggen. Man lägger upp i ytterkant och minskar ner mot axeln, där man vänder stickningen och stickar ärmen.
En typisk TV-stickning, man bara vevar!! man blir alltid lika glatt överraskad av hur väl färgerna gifter sig med varandra. Stick-kitet är köpt hos Marias Garn i Stockholm, numera "Litet nystan"!!
Det är alltid ett sant nöje att sticka en tröja efter Hanne Falkenbergs mönster.
Den här är inget undantag. Det roliga med den här är att den finns i barnstorlek också!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej och tusen tack för tipset om det engelska garnet. Tror inte att det var där men det kvittar, för det var urläckra garner på den här sidan också.
Rolig blogg du har med lite allt möjligt. Ett tjurrus har jag aldrig skådat förr...inte ett sådant i alla fall. Bara med 4-benta.
Koftan ifrån mimmi´s utställning. Har du gjort den? Minns du pris på den?
Vänliga hälsningar Cristina

sticka med mera sa...

Oj, vad Du produserar! Själv sitter jag för tillfället på reumatol avd i Umeå och lider med di svenske...Stickar gör jag givetvis även om det nu för tiden gör förbannat ont i mina armar. Hoppas nu på hjälp. Huset är nu ute till försäljn och skall visas nästa onsdag. Puh... men det viktigaste nu är att jag får må som jag tycker att jag förtjänar.

Anonym sa...

Så vackra modeller hon gör, Hanne Falkenberg! Gillar verkligen dina färger. Nu kan jag inte hålla mig utan måste fråga om det kommit fram ett hemlispaket?

Anonym sa...

vilken härlig blog du har. den ska jag följa. jag kom in på den för att jag sökte på lastrada-koftan.
jag söker mönstret till den men kan inte se var jag ska kunna köpa det. o sen undrar jag vad det är för något garn- är det ull?jag tål ju inte ull....kan man ha nåt annat tror du i så fall?
tack för evt svar o för trevlig blog.
monika carlsson, emeil; kypert@hotmail.com

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers