STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2005-04-02


Lod-band är ett entrådigt ullgarn från Istex. Det är inte tvättat utan strävt som bara den, fast man skall nog inte sticka i Alpackagarn innan man tar sig an detta! Ett nystan är på c:a 200m/50g. Hur mjukt det blit efter tvätt vet jag inte men allt är bättre. Halla vet nog mer om garnet för det har hon visade det för mig.Ulla; mönstret kommer !!!HA-schalen påbörjades förra helgen, och har passerat ett Stick-cafe och några program på TV:n! Jag har valt lätta mönster som lämpar sig bra för min Nalle Puh-hjärna! Nu har jag begått ett helgerån, för jag har strukit slätt min schal..Får man vara såå grym? Snart är Lodbandsschalen klar för jag skall på årsmöte och sticka lite på den. Det är Värmlands Släktforslarföreing som har föredrag, och jag är med i styrelsen!! Helena väntar ivirgt på att jag skall börja på hennes ROSA Alpackaschal som hon skall ha på sig i ROM. Fast hur kul kommer vår vistelse att bli där?? Kommer vi att få se Vatikanen mm... Posted by Hello

7 kommentarer:

ulla grundberg larsson sa...

Är det till att ut och resa? Låter ljuvligt att möta våren i Rom. Ta med trästickor, det går bra på flyget!! ULLA

sticka med mera sa...

År det till att ut och resa? Låter härligt att möta våren i Rom.Du tar väl med Dig trästickorna? Ulla

Froding sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Froding sa...

Ja, vi skall åka till Rom jag och Helena. Helena går i musikklass och de har sparat i 6 år för denna resa. Det har varit konserter, bullförsäljning mm, och nu äntligen bär det av till Rom! Det blir konserter och studiebesök. Så skall lilla mamma med som klassförälder!! FAst jag är i valet och kvalet om jag skall ha med någon stickning...vi får se!

Ingrid på Västkusten sa...

Hej och hå,

Har stickat en del i Lodband, det fiffiga med garnet är att det blir mjukt när det är fukt i luften ( vilket ju är ett kvalitetstecken - tyder på att det är mest långfibrig ull i den) så tvätt för att få den mjukare är nog inte vägen att gå :-)
Det blir strävt så fort luften blir varm och torr. Ljuvligt till plagg man har 'utanpå' schalar och tröjor!

Froding sa...

Hej Ingrid!
Ja, då blev jag en illusion fattigare. Jag trodde lite kemiska medel skulle lösa problemet åt mig. Fat garnet har ju funnits i några år så skulle alla tycka det var avskyvärt skulle ingen använda det. Det är min tröst!! Schalen är klar, men jag har ingen bra skiva att spänna ut den på. När jag gjort det så kommer en bild!!

Ingrid på Västkusten sa...

Hej igen,

Jag har faktiskt träffat på en lodbandsstickare som säger att det blir bättre efter tvätt. :-))
Så Du får prova Dig fram.... ;-)

Tänk på amerikanska bloggar så tycker de att Jamieson & Smith's Shetlandsgarner är hårda och otrevliga ;-)

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers