STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2005-10-22

Närmare än så här kommer nog ingen att få se min ERIS som fortfarande inte har fått ett blixtlås. Har skingrat min oförmåga att hitta ett roligt projekt, med att sticka ett par sockor. Det funggerar som pausmusik ungefär...Så hittade jag en härva garn jag köpte ¨på Sätergläntan i somras. Entrådigt garn från Färgkraft. Kan heta Skogsglänta eller något liknande. Det är så fantastiska färger, kraftig turkos och skogsmullegrönt. Jag skall göra en sjal!! Så löste sig den knuten... SJALMÖNSTER för fria fantasier Lägg upp 7m Varv1: 2rm/1omsl/1rm(=mönstermaskor)/1omsl/1rm(=mittmaska)/1omsl/1rm=mönstermaskor)/1omsl/2rm Varv2: och alla jämna varv stickas avigt. Varv3: 2rm/1omsl/3rm/1omsl/1rm/1omsl/3rm/1omsl/2rm Varv5: 2rm/1omsl/5rm/1omsl/1rm/1omsl/5rm/1omsl/2rm De fetmarkerade maskorna är mönsterfältet och växer med 2 maskor per del för varje varv. Här är det fritt fram att testa olika mönster och tänk bara på att få antalet maskor att stämma runt mittmaskan.En enkel variation är att göra ett rätvarv på avigan då och då. Hålvarv, något litet spetsmösnter osv osv.Jag brukar sticka tills mönstermaskorna på varje sida har c:a 250m beroende på vilket garn jag använder. Ju tunnare desto fler maskor. Väl här så kan man maska av och sätta på en franskant eller så kan man göra en stickad avmaskning med en spetsavslutning. Man börjar från rätsidan. lägger upp antal maskor för en spetsbård, plockar med en maska från sjalen tilsammans med sista maskan på spetsen och stickar tillbaka. Nu skall jag åka till Löfbergs Lila Arena för att se min första Hockeymatch live i år. Det är Södertälje som skall besegras.....

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej
Kan det vara en härva Trollskog du har? Kolla min blogg 20/10... Muntrar upp och inspirerar de tröttaste stickkänslorna!
/Liisa

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers