STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2006-03-23

Den just nu ultimata TEKOPPEN

TACK, alla för trevliga och "braiga" te-tips. Har läst, tagit in och funderat. Jag gillar Rooibus-te om det bara är rätt smak. Har svårt för ört-te särskilt Kamomill eftersom det smakar hö-halm och böös. Yogi-te har jag testat och en del gillar jag, särskilt det med svart-peppar i. En riktigt favorit tidigare var Jasmin-te från Kina inköpt på plats av bekantas bekanta. Hög kvalite men dyrt 90;-/hg. Ja, nu har jag varit på en kopp-vandring i Karlstad. Jag har besökt alla porslinsaffärer av rang, och vad blev mitt kap?? Jo, en mugg från Indiska..... Det finns inga fina STOOORA TUNN-väggiga muggar. Skall nu testa den och det nyinköpta te-et som jag köpt på Stadens Te-affär. Återkommer.. Kan tillägga att min elektriska tekokare är en höjdare, man trycker på en knapp-vips har man te och det blir inte beskt..... Skall testa varianten med att värma muggen innan, för det kan behövas då den nya muggen rymmer 5 dl..... Det gotländska munkteet låter så gråmulet, och mitt smakminne får helt fel associationer. Fast te med blåbär kan nog vara något. Ett ros-te kan nog vara nåt för mig..... Kan ni tänka er att detta skrivs av en människa som skvalpat i sig MÄÄÄNGDER av kaffe(LÖFBERGS LILA), men nu njuter av en stilla "cup of the"

1 kommentar:

Annelie sa...

Kul att höra om någon som har ungefär samma fixering vid den "enda rätta" temuggen. Det gäller ju att hitta rätt storlek för att blandningen i muggen mellan te, socker och mjölk ska bli perfekt.

Jag har länge varit på jakt efter nya, stora, tunna temuggar men har inte heller hittat några. Det är snart kris eftersom skåpet numera bara innehåller en av favoritmuggarna. Och den fick hoppa in som ställföreträdare när de andra skickats till porslinshimlen.

Mina favoriter alla tider var annars några jag hittade i Ullared, av alla ställen. Men det är flera år sen nu. Billiga var de också. Tunna och så rymde de också en halv liter. Men där fanns bara tre så när jag såg likadana fast något ljusare i färgen i ett skyltfönster på en gågata i Helsingör så köpte jag några till (fast de var betydligt dyrare). Men som sagt, det är flera år sen nu och ingen av dem finns kvar. Bara den här andra sorten som är lite tjockare i godset. Och den är numera alldeles ensam.

Fasar för den dagen när den också ryker. Jag med mina fixa idéer måste kanske sluta dricka te då? Näääää!

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers