STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2006-05-31

Stick-café i Karlstad

Eftersom min kamera är på borta, så får jag berätta om vårterminens sista café ! Vi var inte så många, kanske 15 stycken men vi pratade, stickade och drack kaffe. Jag stickade på min islands-sjal(eller försökte) Det stickades flicktröjor i alla möjliga söta färger, kvaliteer och en och annan socka tillverkades liksom hjärtevärmare. Ann tog bilder och hon skall skicka dem till mig så jag kan lägga ut dem. Så det kommer bilder så småningom!! ps/Någon synsk person som kan se var min kamera är???? ALLT som är stickat är inte vackert..... psps/ kolla den här länken:http://www.giansavon.com/blog/ KONSTNÄREN bakom dessa mästerverk är Patricia Waller och mer finns att läsa här: www.patriciawaller.com (TACK Annelie för info!! ;-)

5 kommentarer:

Annelie sa...

Den här hemska (fast ganska kul) bilden är på ett verk av konstnär Patricia Waller. Det är inte min avsikt att läxa upp någon men eftersom jag själv är konstnär och därför anser att copyright är livsnödvändigt för min överlevnad vill jag bara be dig att tillfoga hennes namn under bilden. Du kan läsa mer om henne på "www.patriciawaller.com". Såg hennes verk på ett galleri i Berlin för ett år sen ungefär och blev enormt inspirerad. Förutom de här smått makabra verken hade hon gjort en hel del kopplat till äldrevård/-omsorg och handikapp som också visades på galleriet. Du hittar säkert en del av de bilderna också på hennes hemsida.
Som sagt, det är inte alls min mening att vara mästrande på något vis men jag vet samtidigt hur trist jag skulle tyckt det var om mina verk hade vandrat runt på nätet utan mitt namn.

Christina sa...

Nja,de var allt fule de där dockera! Tacka vet jag moster Maj-Britt's docker ja...Av Emil och Pippi för att inte tala om de stärkta kaffekopparna! Sånt hantverk är det för lite av numera...

Bim sa...

Pip!
Ja, själv låg jag mer eller mindre däckad av huvudvärk... Inte kom man iväg på stickcafé inte, suck. Men, säkerligen inte saknad... bara jag som saknade er, hihihi.
Nu får jag klara mig till i augusti då... hm, hur ska detta gå??? :p
Må så gott... en Sjöbackabo på irrvägar ute på nätet... kramis...

Marika sa...

Tack för att jag fick veta vem som gjort den här bildsviten! Jag har själv fått alla bilderna postade till mig, men ingen visste vem konstnären var. Det var synd. Jag gillar SM-bondagestudion uppstickad i rosa ludd istället för svart gummi och läder. (Roligt!) Och alla splatterinstallationer med katter.

Froding sa...

BIM!
Nog saknade vi dig, och de andra som brukar vara där. Ni var ganska många som inte kunde denna sista dag på terminen!! Kanske vi får ta någon stickträff på museet i sommar, så abstinensen inte blir för svår!!

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers