STICKNING!!!
När den är som bäst, dvs när det mesta man gör blir något. Vad är då något?
Det kan vara en halv strumpa t.ex För den kan skänka mer glädje till en stickerska än en hel tröja som ändå inte passar.
In swenglish: Knitting!
When it is best, when everything you made get out to be something.
What is something? It could be half a sock because it could bring more joy to a knitter than a sweater finished and not fit!
Jag förstår bättre än jag skriver, så ha överseende!

2008-03-13

Surdeg

  • Det finns olika typer av surdegar. De som är bra och de som är dåliga.
  • De som är bra använder man att baka bröd av. Dessa limpor är 5-poängare. Recept ur Jan Hedhs bok "Bröd" Rågbröd med surdeg. Surdegen satt på russin och fått gotta till sig i 7 dagar, och den och brödet blev superbra. Granitsten, jäskorgar, assistent och brödspade krävs samt ekologiskt råg- och vetemjöl.
  • För er som känner till stenugnsbakat bröd kan jag nämna att jag i förrgår pratade med Erik Olofsson från Gotland om varför mitt dinkelbröd inte blev som jag tänkt.
  • Så den dåliga surdegen. Den heter Färjestads BK och jag hoppas att den är matat så att den börjat leva och ger ifrån sig lite jäskraft. Ikväll gäller det att slå sillarna från Göteborg hemma. Jag är på plats och vill inte bli besviken. Snälla FBK kom igen.....vinn ikväll så jag slipper e-mail från Göteborg.
  • En anan surdeg är ärmen till norsktröjan. Den är nu froggad och finns alltså inte mer, men kvarstår som en surdeg i mitt minne...

3 kommentarer:

sticka med mera sa...

Marianne, grattis till segern! Surdegen har spridit sig till Ö-vik.....Tror att hela laget hade minst 37,2 i temp! Rent bedrövligt. I spel 5 mot 4 i två minuter kom man inte ens in i zonen! Ulla

Annelie sa...

Babuschka-nålarna köpte jag hos Dala Ross Trading. Det är säkert lätt ordnat om du mejlar dem. Det fanns många färger att välja mellan, alla lika fina. Deras hemsida hittar du här:

http://www.dalaross.se/

Sjalnålarna finns inte med på hemsidan men det gör däremot det otroligt vackra små askarna. Tyvärr kommer de inte till sin rätt på bild. De är mycket, mycket finare i verkligheten.

Ha det gott!

Anonym sa...

Jan Hedhs bok är väl fantastisk! Det är beroendeframkallande att baka hans bröd.

Och tack för tipset om dalaross-siten, där fanns broscher som jag letat efter. Synd bara på de dåliga bilderna, men man får väl maila dem.

/Sia

S E M E S T E R 2 0 1 2

Daisypath Vacation tickers